Férjhez adtuk Rékát

Réka esküvője előtt majd egy évvel keresett meg bennünket és kért ajánlatot menyasszonyi ruhájához. Miután elküldtük részére azt, vissza is jött a válasz Rékától, hogy köszöni, de nem szeretné megrendelni a ruhát.

Kapunk ilyen visszajelzéseket, mert lehetséges, hogy nem fér bele az adott pénzügyi keretbe a küldött ár, vagy éppen másik készítő hamarabb válaszolt. Számos ok lehet a háttérben.

Egy pár héttel később kaptam egy telefont Rékától, hogy ha még belefér, akkor mégis Azenruham csapatára bízná a ruha készítést. Igenlő válaszunkat követően, elkezdődött a szervezés: fazon pontosítása, anyag szükséglet és anyag típusok meghatározása.

Elérkezett a személyes találkozó időpontja: menyasszonyunkat elkísértem anyagot beszerezni, amit az Oktogon méteráruboltban tettünk meg, majd azt követően beültünk a közeli kávézóba átbeszélni a részleteket a ruhával kapcsolatban.

Ilyenkor minden információ fontos: az hogy hol lesz az esküvő, mikor lesz, mik az esküvő színei, mi az amit kedvel vagy kevésbé szeret a menyasszony, vőlegény.Bármi ami csak eszetekbe jut, mert nagyon fontos, hogy olyan képet kapjunk Rólatok menyasszonyok, amik visszatükröződhetnek a ruháitokon.

Viszonylag rövid idő áll rendelkezésre, hogy megismerjünk Titeket. Miközben Réka mesélte igényeit, kívánalmait a ruhával kapcsolatban, és a történetüket párjával, azt is megosztotta, hogy hol tanult, hová járt főiskolára. Amikor megemlítette, hogy Békéscsabára járt, azonnal reagáltam, hogy én is. Aztán jött a következő kérdés, hogy mikor. A beszélgetés során kiderült, hogy két évvel alattam járt a békéscsabai főiskolán és közös ismerőseink sokasága van.Ismered J.Gergőt? Igen, ismerem. Na és B. Krisztiánt? Oh, igen, ő az én párom, válaszoltam. Téged is G. Zsuzsa tanított közgéből. Igen, engem is. Zajlott a kommunikáció kettőnk között.

Látni kellett volna az arcunkat, amikor mindez realizálódott, hogy mi még ismerhettük is egymást. Sok sok élmény és emlék felelevenedett szeretett főiskolánkról.

Megállapítottuk, hogy kicsi a Világ, és nagyon örültünk az ismeretlen ismerősként való találkozásnak. Három ruhapróba alatt készült el Réka menyasszonyi ruhája, amiben boldogan állhatott párja oldalán.