Virágokba burkolózva – Klaudia menyasszonyi ruhája

Minden egyes megkeresés részetekről Kedveseink, egy újabb utazás kezdete számunkra is abba a csodás világba amit megélhettek az esküvőtök szervezése során: a készülődés izgalma, az esküvő szervezésének forgataga, az álmok valóra váltása.

Klaudia menyasszonyi ruha elképzelése egy virágokkal borított esküvői ruha volt, aminek az elkészítésére megkért bennünket. Az anyagok már rendelkezésre álltak, így a ruha tervezés és kivitelezést már ehhez mérten kellett megtennünk.

Általában a megfelelő anyag kiválasztásában részt veszünk, javaslatot teszünk a tervezett fazonhoz és a menyasszony egyéniségéhez mérten, szem előtt tartva a költség érzékenységet is. Tudjuk, hogy a költség keret mindig is fontos lesz egy ekkora projekt kapcsán, hogy milyen áron lehet megvalósítani a kívánt menyasszonyi ruhát.

Klaudia virágmintás hernyó- selymet választott a ruha szoknya részének kivitelezéséhez, a felső rész pedig zöld színű hernyó- selyemből készült, amit a Kis Brammer méter áru boltból szerzett be.

 A ruha kivitelezésekor szem előtt kellett tartanunk azt, hogy menyasszonyunk nem szeretett volna abroncsot viselni a szoknya rész alatt, így azt megfelelő mennyiségű tüllel kellett megoldani, hogy elérjük a kívánt hatást. Kényelmes, mégis “nagyszoknyás” legyen. Az alsó szoknya részhez 10 méter puha és kemény tüllt használtunk fel, a derék részt gumírozással tettük kényelmessé és emellett még állítható is volt, ami azt jelentette, hogy a gumiházba fűzött zsinórral lehetett szorosabbra állítani, amennyiben szükséges volt.

A menyasszonyi ruha felső részének alapanyaga egy fehér düsessz volt, amire került a zöld színű hernyó-selyem réteg hajtogatott formában.

A ruha próbák alkalmával több variációt is lemodelleztünk, hogy hogyan is legyen díszítve a ruha felső része,milyen szögben essenek a hajtások.

Amikor már félig kész állapotban van a menyasszonyi ruha, akkor már közel vagyunk a végső állapothoz, de még mindig van lehetőség bizonyos keretek között a szabad alkotásra és aki nem tudja elképzelni a tervezés során a rajzok alapján, hogy hogyan is fog kinézni valóságban, akkor ez megfelelő alkalom, hogy a rajz és a képzelet testet öltsön.

A harmadik próbára már minden összeállt: a habos tüll szoknya rész önmagában is megállta a helyét: a fénylő puha tüll csak úgy csillogott. Teljes pompájában volt a menyasszonyi ruha, a felső részen a hajtások.. minden készen állt arra, hogy menyasszonyunktól is begyűjtsük azt az örömteli mosolyt, amely során megbizonyosodhattunk, hogy IGEN,  ez az amire vágyott. Ezen próba alkalmával Klaudia anyukája nem lehetett ott, így ő Skypeon keresztül figyelte a végső próba eseményeit és csodálhatta meg lányát, amikor egyszer csak a leggyönyörűbb menyasszonnyá varázsoltuk. A legnagyobb elismerés az volt, amikor megkaptuk az anyai áldást a ruhára. Nem volt könnyű dolgunk, mivel amikor szakmabeli véleményezi a munkánkat, az még nagyobb kihívás számunkra.

Az örömteli könnyek és ölelések közepette felkérést kaptunk Klaudiától, hogy a nagy napon is legyünk segítségére a készülődés során. Örömmel vállaltuk ezt a megtisztelő feladatot.

Lehetséges, hogy sokadjára olvashatjátok írásainkban, de ezek felett nem mehetünk el szó nélkül, hogy megköszönjük számotokra az élményt amit együtt töltünk ez alatt a pár hónap alatt. Köszönjük Klaudia, hogy minket választottál!

Végül, de nem utolsó sorban, szeretnénk megosztani Klaudia sorait:

Kedves Kata és Kriszta,

Megtisztelő volt számomra megismerni Budapest két legbájosabb,legügyesebb és legsegítőkészebb két menyasszonyi ruha készítőjét.
Élmény volt Veletek megélni ezeket az izgalommal teljes pillanatokat. Köszönöm a türelmet amit gyakoroltatok felém,mert tudom hogy nem kevés türelem egy ilyen nagy munkát tökéletesen véghezvinni és köszönöm a lelki támogatást amit utolsó pillanatig gyakoroltatok felém. A Ti biztató szavaitok nélkül minden sokkal nehezebb lett volna.
Egy szóban: úgy érzem  szegényebb volnék ha nem ismertelek volna meg benneteket.
Mindenkinek szeretettel foglak emlegetni titeket és ajánlani a munkátokat.
Szívből köszönöm!
                                        Klaudia