Veronika rövid menyasszonyi ruhája

Nem is gondolná az ember, hogy egy elkészült menyasszonyi ruha mögött mennyi email, egyeztetés áll, és hogy a menyasszonyok az esküvő előtt már több hónappal elkezdik a ruhájuk keresését, tervezését. Veronika az esküvője előtt 8 hónappal keresett meg bennünket, hogy készítsük el számára egy rövid menyasszonyi ruhát.

Az email váltást követően alkalmunk volt az Esküvői Kiállításon is találkozni, ott még személyesen pontosítottuk és átbeszéltük az elképzeléseket, egyeztettünk az anyagokat illetően. Ehhez a ruhához többféle anyagot kellett Veronikának beszereznie: tüllt, csipkét, muszlint, pamutot, düsessz anyagot. Nem riadt meg az anyagok sokféleségétől, és egyedül  beszerezte azokat, az általunk adott instrukciók alapján.

Sok menyasszony megriad attól, ha anyagbeszerzésre kerül sor. Sokan mondtátok, hogy még soha nem varrattatok magatoknak ruhát, és nincs megfelelő ismeretetek az anyagokat illetően.  A választott fazonhoz mi pontosan meg tudjuk mondani, milyen anyagtípus a javasolt és a méretek alapján meghatározzuk az anyagszükségletet. Ezekkel az információkkal bátran neki tudtok állni a feladatnak. Valamint a méteráruboltokban az eladók is igen segítőkészek, ha valamiben elakadnátok.

Az első nagy lépésen túl is vagyunk, amikor megvan az anyag. A következő a ruha tervezés, és szabásminta készítés. Katinak ebben már nagy gyakorlata van hiszen több, mint tíz éve foglalkozik női ruhakészítéssel, pontosabban méretre készítéssel. Tudniillik minden egyes ruhadarab, ami megrendelésre kerül teljesen egyedi, új terveket és szabásmintát igényel, hiszen eltérő igények, eltérő testalkat amire a ruhák készülnek.

Jöhet a próba. A póbára mindig félkész állapotban visszük a menyasszonyainkank a ruhákat. Fontos, hogy a ruha alapja megfelelő legyen, aztán jöhet a díszítés, csipke, tüll, bármi a ruhára kerül. Veronikánál sem jártunk el másként, egy vasárnapi délután ellátogattunk hozzá a félkész ruhájával. Mindig jó látni azt, ami az arcokra kiül amikor megpillantják a ruhát. Hiszen ami készül, az a ruha a menyasszonyok fejében elképzelt ruha, nincs olyan másnak. A küldött képek csak egy irányvonalat jelentenek, az egyedi igények teszik különlegessé, olyanná amilyen a viselője.

Veronika

Az első próbát követően, befejezésre kerül a ruha. Amennyiben szükséges, illetve a  ruha bonyolultságától is függ, akkor lehetőség van még egy próbára. 3 alkalom biztosan elég egy menyasszonyi ruha pontos elkészítésére. Amennyiben mégsem, akkor sem esünk kétségbe, viszont törekszünk arra, hogy az igények alapján a legpontosabban kerüljön az első próbára összeállításra a ruha. Mikor Veronikát kerestem a szállítás napjának egyeztetésére, nagyon izgatott volt, hogy már csak pár nap választja el attól, hogy láthassa és megkaphassa a rövid menyasszonyi ruháját.

Veronika

Mindig fájó szívvel kell búcsúznunk egy-egy darabtól, nem sokáig gyönyörködhetünk benne, de annál bolgoabbak vagyunk, amikor a megrendelőink elégedetten veszik át a ruháikat. Aztán jön az, amikor mi töltjük el várakozással az időt, hogy megkaphassuk  a nagy napon készült képeket. Érdemes várni, mert fantasztikusak.

 

[fb_button]