Vera koszorúslányai

A koszorúslány ruhák tekintetében általában az élénk színek jellemzőek, mint a lila, a kék, a mályva vagy a rózsaszín. Vera az ő kisérőinek pasztel színekben képzelte el a ruhákat. Három koszorsúslánynak és a tanúnak készítettük el a ruhákat, amelyek fazonban megegyeztek.

Az első közös feladatunk, az anyagbeszerzés volt. Általában a lányok igénylik, hogy elkisérjük őket a méteráruboltokba. A Keletinél, a Máthé Textilben találkoztam Verával és az egyik koszorúslányával Gabival, hogy kiválasszuk  a megfelelő anyagokat. Azért szeretek a Máthéba járni, mert ott igen széles választék van, és általában megtaláljuk a megfelelő típusú, színű és minőségű anyagokat.

A lányoknak a választott fazonhoz, muszlin és zsorzsett anyagokat kerestünk. Vera és Gabi sikeresen kiválasztották a számukra tetsző bézst színt, valamint a tanú részére a pasztell sárga muszlint. Az anyagokban a lányok nem sokáig gyönyörködhettek, mivel a beszerzést követően az már hozzám is került, hogy elkezdődhetjen a szabás és a próbára való összeállítás.

A ruhakészítés egy újabb kihívást tartogatott számunkra, mivel az egyik koszorúslány babát várt, így számolnunk kellett a pocak növekedésével is. A választott fazon előnyös  volt a kismama részére is, mivel mell alatt szabott, majd onnan bővülő a ruha, így nem jelentett gondot a pocak változása. A mell alatt egy szatén szalag díszítette a koszorúslány ruhákat, melyekre felvasalható strasszok kerültek. Ez megadta a ruha eleganciáját.

 

Veronika

 

Strasszok:

Veronika

 

Az esküvőn:

Vera

Vera

Vera

Vera

A képek alapján jól látszik, hogy a lányok igen jól érezték magukat a ruhákban az időjárás ellenére.  Egy kicsit  esett, kicsit fújt, de ez az esküvő fényén nem változtatott. Csodás lányok, csodás ruhák, elégedett készítők.

[fb_button]