Divatrajz workshop

Azt mondják az ember holtáig tanul.. szerintünk is így van, soha nem árt felfrissíteni, elmélyíteni, megújítani vagy bővetni a tudásunkat. A hétvégén befejeződött a Corvin Rajziskola által szerveztett divatrajz workshop, amin mi is részt vettünk.

A két napos workshopot Hajdu Anett, a NUBU divattervezője vezette, aki megismertetett a különböző eszköz és stílushasználattal. Az első napon az alapokkal kezdtük, ahol megtanulhattuk, hogyan is kell megrajzolni helyes arányokkal az emberi alakot, megismerkedtünk a kontraposzt fogalmával, az arányok megfelelő torzításával. Az emberi alak ábrázolására köröket és rombuszokat használtunk.

Az első szombati workshop után egy hét szünet következett, ami alatt midnenki gyakrolhatott otthon. A megszerzett tudással a birtokomban másként láttam az embereket az utcán, mindenkiben láttam a rombuszokat és azokat a bizonyos köröket. Nagyon vártam a következő alkalmat, hogy a megrajzolt modellünket ruhákkal is felöltöztessük.

Eljött a várva várt második nap, ahol a ruhák ábrázoásrára különböző festési technikákat, kollázsolást alkalmaztunk. Majd, hogy a modelljeink ne legyenek arctalanok, így annak a kidolgozásával foglalkoztunk.

Alkotásaink:

Divatrajz_120131123_133500 20131123_185612 diatrajz_kep2 divatrajz_kep1

[fb_button]