A társas összejövetelek egyik típusa az estély. Az estély esti órákban rendezett, vacsorával és tánccal egybekötött ünnepélyes rendezvény. A bálnál rövidebb időtartamú. Estélyt adnak például diplomáciai találkozók, ünnepélyes megnyitók, díjkiosztók vagy jótékony célú összejövetelek alkalmával.

Biztos vagyok abban, hogy minden ember életében, bármikor adódhat olyan alkalom, mikor meg kell jelenni valahol a legelegánsabb formában. Ilyenkor elengedhetetlen egy ilyen ruhadarab.

Az estélyi ruha különlegessége, hogy kortól függetlenül hercegkisasszonyként érezheted magad benne, hisz eltér a hétköznapi viselettől és a legnőiesebb oldaladat hangsúlyozza. Egy ilyen ruha viselése hatással van az emberre, megváltozik a viselkedés, a mozgás, a tartás. Ilyenkor egy nő bárkit képes elkápráztatni a megjelenésével, csak a megfelelő ruhára van szükség.
Az estélyi ruha trendek nem változnak olyan hatalmas mértékben, mint a mindennapi viselet, de természetesen ebben a műfajban is vannak aktuális trendek.
A lényeg, hogy egy alkalmi ruhának az anyaga is legyen alkalmi – lehet flitteres, fényes szövetből készült vagy akár selyem is.

Néhány alapszabály:

  • Ne vidd túlzásba az ékszerek mennyiségét. Sokszor a ruha már önmagában egy ékszer.
  • Legyen kényelmes és előnyös a ruhád!
  • A cipő! Estélyihez kötelező a szép magas sarkú.
  • Válasz egy kis retikült, ami illik a szettedhez és beleférnek a fontosabb dolgok. Ilyen ruhához tilos nagy táskát viselni.
  • Hangsúlyozd azt, ami legszebb rajtad! Ha szép magas vagy, válassz egy földig érő, akár uszályos darabot, ami szépen kiemeli az alakod, ha teltebb és alacsonyabb vagy, a rövidebb koktélruhák előnyösebb választásnak bizonyulnak, de ha hosszút szeretnél, mindenképpen olyat válassz, ami szabadon hagyja a vállad. Így nem fog összenyomni a ruha.

Ne feledd, az estélyi ruha kihozhatja belőled a legtöbbet!